Forårsforberedelser hos Kirstineberg

Foråret er en skøn tid på året, hvor dagene bliver længere, temperaturen stiger, sanglærken og bogfinken begynder at kvidre og træer og buske begynder at springe ud. Man mærker energiniveauet stige, og lysten til at komme ud i haven og lave de velkendte forårsforberedelser. Forspire forskellige grønsager man måske senere ønsker at plante ud i køkkenhaven, eller begynde planlægningen af hvilke blomster man ønsker i blomsterbedet.

Hos Kirstineberg er forårsforberedelser noget vi bruger meget tid på. Det er vigtigt at komme godt fra start med en god planlægning og vision for hvad der skal nås i løbet af foråret, for at være klar til sæsonen fra August. Her bliver der brugt meget tid på at potte nye Nordmannsgran planter op, som om 4-6 år vil være salgsklar. Vi ompotter også de små Nordmannsgran træer fra mindre potter til større potter, som er dem de skal vokse videre i.

Kirstineberg etablerede første bed med Mypex-dug tilbage i år 2000, for at minimere udfordringen med ukrudt. Mypex-dugen er lavet af små plaststrimler der er vævet til en dug, hvilket gør det nemt for regnvand at trænge igennem, men ukrudt kan ikke vokse op.

Som en del af Kirstinebergs forårsforberedelser, gennemgås bedene for at se om der er noget der skal renoveres. Bedet Kirstineberg etablerede tilbage i år 2000 med Mypex-dug er ikke blevet skiftet endnu, hvilket gør det til en bæredygtig løsning, da man kan reducere mængden af sprøjtninger. I foråret 2023 er der blevet etableret nye bede med Mypex-dug. Her starter vi med at bore huller til grundpotterne og samtidig sætte dem ned i jorden med et givent mellemrum. Derefter lægges Mypex-dugen ud på bedet og der brændes nu huller i dugen hvor grundpotterne er. I disse huller sættes nu Nordmannsgran træet og dens potte.

Kirstineberg er meget optaget af bæredygtighed og har en række forskellige certificeringer, som underbygger dette arbejde. Vi arbejder også med at implementere så mange af FN´s verdensmål, som det giver mening for vores virksomhed. Her kan i forbindelse med etablering af bede nævnes at Kirstineberg vander træerne vha. drypslanger, der giver den eksakte mængde vand og næring som nordmannsgrannet har brug for. Kirstineberg har derfor et minimalt spil af vand.